Hoe mogen we je helpen?

Hypotheekadvisering

Hoe pakken wij uw hypotheek aan?

Een hypotheek is eigenlijk niets anders dan een plan om vermogen op te bouwen met een woning als onderpand. Een lening dus om bezit op te bouwen. Een lening waar je doorgaans 30 jaar "aan vast zit". Dat betekent dat we heel zorgvuldig na moeten gaan op welke momenten in jouw leven die lening zou kunnen gaan "knellen".

Verandering van besteedbaar inkomen

Het zal duidelijk zijn dat we daarbij rekening moeten houden met de momenten waarop jouw inkomen veranderen kan. De geboorte van kinderen is zo’n moment. Vaak besluit een van de ouders dan om minder te gaan werken. Ook pensionering is zo’n moment, omdat het inkomen dan vaak zelfs permanent daalt. Niet alleen een daling van inkomen kan zich voordoen, maar ook een stijging van de maandelijkse kosten is denkbaar.  Zoals tijdens de studie van kinderen. Om je hypotheeklasten goed te kunnen plannen, maken wij dan ook gebruik van geavanceerde software, waarmee we iedere hypotheekconstructie 30 jaar kunnen doorrekenen.

Zoeken naar de juiste hypotheek

Voordat we echter die berekeningen met je zullen maken, gaan we eerst goed met je na aan welke eisen jouw hypotheek zal moeten voldoen. Welke aflossingsvorm heeft de voorkeur? Welke rentevaste periode? Moeten er speciale constructies worden gehanteerd? Kortom, hoe moet jouw hypotheek er uit zien? Daar zullen we uitgebreid stil bij gaan staan.

Zoeken naar de juiste geldgever

En wanneer die keuze dan uiteindelijk gemaakt is, gaan we met je na welke geldgevers de gekozen hypotheek kunnen leveren. Wij kunnen daarbij kiezen uit vrijwel alle geldverstrekkers in Nederland, zodat ook de rente een rol gaat spelen. En wanneer dan uiteindelijk éde vorm van jouw hypotheek en de rentevastperiode vaststaat, pas dan vragen wij voor je, bij die bank van jouw keuze, de offerte aan. 
Uiteraard mag je van ons verwachten dat wij die offerte nauwkeurig controleren op juistheid, want met jouw handtekening ga je wel een langlopende verplichting aan. Is de offerte correct, dan regelen wij de hele verdere aanvraagprocedure, tot en met de taxatie. En mocht Nationale Hypotheek Garantie mogelijk zijn, dan mag je van ons verwachten dat wij ook daarop toezien. 

Notaris

En dan komt het moment waarop de bank je definitief het geld ter beschikking stelt. De aktes liggen bij de notaris van jouw keuze ter ondertekening. Het zal je niet verbazen dat wij ook de hypotheekakte controleren. Staat het juiste rentepercentage er in? De juiste rentevaste periode? De juiste boetevrije aflossing? Kortom, komt de akte volledig overeen met wat je eerder in de offerte hebt ondertekend? Tenslotte begeleiden wij je tijdens het bezoek aan de notaris.

Het is allemaal onderdeel van "hypotheekadvisering". Want het gaat niet om één hypotheekofferte. Of om één bank. Het gaat om jouw financiële toekomst. En daar gaan we heel zorgvuldig mee om. Bij VCL hypotheken krijg je altijd hypotheekadvies van een Erkend Financieel Adviseur!

 

Een vrijblijvend oriëntatiegesprek? Neem contact met ons op!