Hoe mogen we je helpen?

8 Hypotheektips

Een hypotheek is in wezen een financieel plan om vermogen te vormen met een onroerende zaak als onderpand. Je leent geld, koopt daarmee een huis, betaalt uiteindelijk de lening terug en bent dan de bezitter van een huis zonder hypotheek: je hebt vermogen gevormd!

Het doel is dus steeds 'vermogen vormen'. Alleen is de weg daarnaartoe vaak zo verschillend. En niet zelden levert dat nogal eens de nodige keuzestress op.

De bank

In Nederland houden bijvoorbeeld enkele tientallen banken en verzekeringsmaatschappijen zich bezig met het verstrekken van hypotheken. En het is logisch dat die allemaal hun eigen hypotheekproduct als 'het beste' zullen aanprijzen. Maar hoe zit dat dan? Welke geldverstrekker levert je dan de hypotheek die het beste past bij jouw manier van leven en bij de manier waarop je jouw  toekomst ziet? 

Onafhankelijk hypotheekadvies

Als onafhankelijk hypotheekadviseur is het ons werk de verschillen boven tafel te krijgen. En om samen met jou te zoeken naar de meest ideale hypotheekoplossing. Hypotheekvormen, rentevaste periodes, beschermingsconstructies en boeteregelingen. Iedere bank gaat daar op zijn eigen manier mee om. Ons werk is je te helpen kiezen uit alles wat de markt te bieden heeft. 

Een paar tips

  1. Doe nooit een bod op een woning zonder eerst je financiële mogelijkheden te kennen.
  2. En wees er ook zeker van, dat de woning geen 'verborgen' gebreken heeft. De huiseigenaar is verplicht je die te melden. Maar alleen wanneer je daar naar vraagt! 
  3. Wanneer je een bod wilt uitbrengen, doe dat dan onder het voorbehoud dat de door jouw gekozen financiering doorgang moet vinden. Noem daarbij precies de hypotheeksom, het rentepercentage en de rentevaste periode. Want 'een hypotheek tegen gangbare marktcondities' is wel erg vrijblijvend.
  4. Wanneer je het gevoel hebt dat de rente nu erg laag is, koop dan voor de toekomst wat extra zekerheid in. En kies voor een langer rentecontract.
  5. Heb je opgroeiende kinderen, kies dan zelfs voor een zodanig lang rentecontract, dat je gedurende de dure 'kinderperiode' geen renteverhoging hoeft te verwachten.
  6. In het algemeen, neem nooit te grote risico's, alleen maar vanwege een lagere maandlast.
  7. En wanneer je toch zelf op zoek wilt gaan naar de ideale hypotheek, kies dan nooit voor de offerte van één bank, maar vergelijk. Dat doen wij ook.
  8. Of beter nog, vraag ons je te helpen kiezen uit alles wat de markt te bieden heeft.

 

Via deze website kun je onze hulp inroepen. Wij zijn je graag van dienst!

 

Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie